Norsk Orientering

Innlegg i Generelt > Poengberegning for serier

 • Jo Inge Fjellstad
  onsdag 13 november 2013 klokken 22.10

  Man har også i tillegg mulighet til trekk per sekund (men regner med at det er enda mer uaktuellt for dere, ettersom dere sikkert er ute etter noe som tar hensyn til løpstid).

  Tør jeg foreslå å benytte prosenttrekket, og f.eks. sette 1000 p til vinner, og trekke 5 poeng per prosent dårligere enn vinner? Det vil gi samme poengsum som med deres formel for vinner og den som har akkurat dobbel tid som vinner (= 500 p), men de som er nærmere vinner vil få mer poeng med mitt forslag og de som er lengre unna vil få færre. Med min formel vil man nå null poeng med tre ganger vinnertid, mens med deres opprinnelige formel aldri vil nå null poeng.

  Er det noen spesiell grunn til at dere ønsker å "straffe" tidstap hardere til å begynne med enn for de som løper saktere? Kanskje dere tenker motsatt - dere ønsker å premiere de beste litt ekstra, slik at det blir større poengdifferenser i toppen av lista ...

  P.S. Ikke misforstå dithen at jeg ikke støtter mer fleksibilitet i formler ... bare ment innspil til hvordan leve med det som det er (ettersom dette muligens ikke vil bli prioritert høyest i utviklinga av Eventor ...).

 • Sigurd R. Oftedal
  mandag 28 oktober 2013 klokken 13.01

  I kretsen brukes ranking på en del kretsløp. Poengberegning er som følger: (vinnertid x 1000 / anvendt tid)

  Savner muligheten for å bruke dette i serier. Pr dags dato er det kun prosenttrekk og plasspoeng som kan brukes.

  Er det mulig å gjøre noe med dette?

Annonser

IOF Eventor